Димитър Аргиров с нови рок и фолк песни | Новина - Безплатно теглене MP3-BG.net
затвори

ВАШИТЕ ГЛАСОВЕ И ХАРЕСВАНИЯ СА ВАЖНИ ЗА НАС!

Гласувайте за нас всеки ден, за да подпомогнете развитието ни.
Кликнете тук и след това потвърдете гласа си. Благодарим Ви!
Вход
x
#

Димитър Аргиров с нови рок и фолк песни

Димитър Аргиров е певец, продуцент и композитор. Син е на известния български народен певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Успешно съчетава изпълненията на български народни песни и рок музика. От 1987 до 1990 г. е първият вокал на група Епизод, която за този период е една от най-известните рок групи в България. През септември 1990 г. емигрира в Холандия, а после в Италия. В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България след 23 години емиграция.

След последния си фолклорен албум „Пирински цветя“, който излезе през ноември 2017 година, музикантът зарадва музикалните фенове си с нова продукция в двата му любими певчески жанра. Единият сингъл е народната песен „Кога си тръгнах“. Другият проект е рок парчето „Не мога да се спра“. Двете песни излязоха заедно, показвайки още веднъж, че Митко продължава да работи едновременно в два стила. Те са много различни като звучене – автентичен фолклор и тежък рок.

Песента „Кога си тръгнах“ е бавна македонска песен от репертоара на бащата му – Илия Аргиров. Ще бъде включена в предстоящия четвърти поред албум с народни песни „Леле шо е убава“, върху който музиклания изпълнител работи в момента.

„Новото, както може да се види от новия рок сингъл е, че се завръщам към българските текстове. Подготвяният нов рок албум. „Път към дома“ ще съдържа изцяло песни на български език. Освен фолклорния албум и рок албума на български, завършвам и работата по втория метъл албум на моята група Dimmi Argus – “Masquerade”. Подготвяме го вече трета година“ – споделя Димитър Аргиров.

„Не мога да се спра“ е динамична хардрок песен с богато звучене. Изобилства от здрави китари, дело на които е италианския китарист Graziano Demurtas. Барабанист е бившият колега на Митко от „Епизод“ – Стоян Петров. Аранжиментът, басът, клавирите, смесването и мастерингът са на Димитър Аргиров.

„2018 г. ще изобилства от още нови мои песни и в двата стила“ – споделя музиклания изпълнител. То разкри, че вече има готови още две композиции в стил фолк-метъл. Едната е албумна рок-версия на „Девойко мари хубава“, а другата е рок интерпретация на македонската песен „Павле ми пие вино ем ракия“.

11 март 2018

Още музикални новини


Музикален поздрав от truenu84
Facebook Страница